top of page
  • Sanico

Waarom ruimingswerken essentieel zijn voor uw leefcomfort

Is het water dat u uit uw regenwaterput pompt troebel of zit u met een verstopping in de septische put? We zullen u niet hoeven te vertellen wat een onaangename klus het kan zijn om zelf dergelijke putten te ledigen of te reinigen. Temeer daar u waarschijnlijk niet zo ervaren bent met zulke werkzaamheden en dat u niet over de juiste materialen beschikt. Daarom stellen wij onze diensten als ervaren experts in ruimingswerken tot uw beschikking


Van het reinigen van regenwaterputten en het repareren van vetputten tot het nakijken van sterfputten en het ledigen van beerputten, wat betreft ruimingswerken in de omgeving van Sint-Amandsberg en Gent hoeft u maar één naam te kennen: Sanico. Het is niet aangewezen om het onderhoud van uw putten te verwaarlozen, want dit kan wel degelijk tot serieuze problemen leiden. Door met een professional in zee te gaan, kan u zich heel wat kopzorgen en onnodige kosten besparen.


Waarom is een correcte behandeling van uw putten belangrijk?


De meeste putten zijn bedoeld als (een deel van) de afvoer van woningen en andere soorten gebouwen. Dat kan gaan om afvalwater, maar ook om vet of natuurlijk afval uit de omgeving, om maar enkele voorbeelden te noemen. Wat ze echter allemaal gemeen hebben, is dat ze verstopt kunnen raken en de gevolgen van een verstopping kunnen dramatisch zijn.

In het geval van een probleem met uw septische put, ook wel een beerput genoemd, kan u zich wel inbeelden tot wat voor onaangename situaties een verstopping kan leiden. Een verstopte regenwaterput kan echter even grote problemen met zich meebrengen, zoals onaangename geuren die alleen maar zullen toenemen als het probleem niet wordt verholpen.

Daarnaast bestaan er ook strenge regelgevingen rondom het gebruik van verschillende putten, waaronder beerputten en vetputten. Zo moeten beerputten wettelijk gezien maximaal om de 10 jaar geledigd worden, al raden wij sterk aan dat u hiervoor niet zo lang wacht. Bij vetputten is het dan weer verplicht om de verschillende stoffen uit het water te filteren, zoals vetten en oliën, zodat deze niet in het riool terechtkomen.


Kortom, u doet er verstandig aan om voor alle werken in en aan uw putten een specialist in de arm te nemen. Bij Sanico Ruimingswerken staan onze deskundige medewerkers klaar om u verder te helpen, dus twijfel zeker niet om contact met ons op te nemen!84 weergaven0 opmerkingen
bottom of page